Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Цими вихідними прикордонні собаки «винюхали» цигарки, наркотики і зброю

Крім партії у понад 23 тисячі пачок контрабандних цигарок, що були виявлені у вантажі деревного вугілля в Шегинях, цими вихідними прикордонні службові собаки додали клопоту контрабандистам і в інших пунктах пропуску ділянки відповідальності Мостиського прикордонного загону, повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Так в суботу 18 березня в пункті пропуску для залізничного сполучення «Мостиська», під час огляду вантажного потягу із залізною рудою спрацював спеціальний собака прикордонників, підготовлений до пошуку тютюнових виробів. За допомогою щупів правоохоронці перевірили насипи руди у вказаних твариною вагонах та знайшли сторонні вкладення під масивним шаром металургійної сировини. У двох напіввагонах були сховані чотири пакунки з цигарками марки «Фест», які зловмисники сподівались контрабандним чином переправити за кордон під залізною рудою. Цигарки передано працівникам ДФС України.

Того ж дня, у пункті пропуску «Смільниця», за допомогою службового собаки по пошуку наркотичних речовин прикордонники знайшли таблетки наркотичної дії. У речовому ящику одного з автомобілів, що слідував до Польщі, собака вказав на пакунок із лікарським засобом із вмістом наркотичної речовини «Doreta», у кількості 9 таблеток. Обмежені до вільного обігу таблетки були вилучені представниками Нацполіції України.

Наступного дня, у неділю у цьому ж пункті пропуску інший службовий собака, але з пошуку зброї та вибухівки, знайшов чотири мисливські набої, які громадянин України прихопив з собою у подорож до Польщі.

Слід зазначити, що у минулому році на ділянці Мостиського прикордонного загону за допомогою службових собак було затримано 20 порушників державного кордону, виявлено 3,113 кг. наркотичних речовин, 2,9 кг. психотропних лікарських засобів, 64 одиниці зброї та 969 набоїв, а також контрабандних тютюнових виробів на загальну суму 1 910 328 гривень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ