Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У 2020 році на Львівщині СБУ викрила 9 агентів спецслужб РФ

За 2020 рік контррозвідка Управління Служби безпеки України у Львівській області викрила 9 агентів спецслужб РФ, які діяли на шкоду національним інтересам нашої країни. Прро це повідомили 21 січня Гал-інфо у пресцентрі СБУ.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

За цей період контррозвідники попередили 21 факт вербування українців спецслужбами зарубіжних країн. За матеріалами СБУ заборонено в’їзд в Україну 14 іноземцям, причетним до підривної діяльності.

Викрито 12 фактів вчинення злочинів у сфері контррозвідки, повідомлено про підозру 11 особам та за фактами протиправних дій на шкоду державній безпеці засуджено 5 осіб.

Недопущено потрапляння у незаконний обіг радіоактивного матеріалу (плутонію), викраденого працівником державного оборонного підприємства, якого затримано «на гарячому» за спробу збуту.

Завершено досудове розслідування щодо двох військовослужбовців та представника комерційної структури, які здійснювали викрадення та збут авіаційних запчастин до винищувачів МіГ-29.

Також блоковано трафік нелегального транзиту через Україну комплектуючих до бронетехніки.

За матеріалами контррозвідки СБУ припинено незаконне заволодіння бюджетними коштами у ході виконання державних оборонних замовлень службовими особами одного з підприємств оборонно-промислового комплексу та повернуто до держбюджету коштів на суму понад 2 млн грн, неправомірно витрачених під час державних закупівель засобів індивідуального захисту.

Також контррозвідка Служби безпеки України викрила мешканця регіону, який використовував підроблені дипломатичні номерні знаки та документи на автомобіль, що могло призвести до нанесення негативного іміджу українській дипломатичній установі за кордоном.

За викритими фактами незаконної діяльності фігурантам кримінальних проваджень повідомлено про підозри. Матеріали проваджень скеровано до суду.

Інфографіка СБУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ