Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У 57-річної жінки видурили валюту на «порятунок» сина

1000 доларів попросили шахраї у 57-річної мешканки Чорткова за уникнення кримінальної відповідальності родича. Жінці розповіли чергову байку про затримання сина поліцією. Про це повідомили у секторі комунікації ГУНП у Тернопільській області.

Як розповідає сама потерпіла, про подібні шахрайства чула не раз. Сказала, що до неї навіть телефонував псевдо працівник банку, йому вона не повірила. Однак, коли 25 жовтня  посеред ночі у хаті тривожно задзвенів стаціонарний телефон, жінка спросоння повірила незнайомому голосу у слухавці.

Чоловік, який представився слідчим поліції розповів, що син потрапив у халепу: сильно побив людину, ще й купу майна понищив під час бійки. Запевнив, що уникнути відкриття кримінального провадження можна, слід тільки заплатити гроші. Ціна питання – 1000 доларів, а вони потрібні негайно. І перелякана матір погодилася платити.

Отож гроші перелякана винесла незнайомому молодому чоловіку на вулицю. Той, зі словами чекати дзвінка, забрав готівку і пішов. А жінка чекала новин до ранку. І лише коли сама набрала номер сина вона зрозуміла, що її надурили і зателефонувала в поліцію.

Поліція вкотре радить не бути надто довірливими до незнайомців та не вірити раптовим неприємним новинам по телефону.

Завжди необхідно ретельно перевіряти усе почуте, особливо, якщо в інформації є фінансова сторона. Найдієвіший спосіб – спитайте фамілію та ім’я сина чи внука. Аферист її стовідсотково не знає, як і інших деталей особистого життя родича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ