Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Бахмуті замість "вагнерівців" заходить регулярна армія РФ

Інтенсивність наступальних дій на Бахмутському напрямку суттєво знизилась, водночас ворог продовжує вести активні артилерійські обстріли. Також на місце "вагнерівців" у Бахмуті заходить регулярна армія РФ.
Фото: EPA

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в телеграмі.

"Актуальна ситуація на Бахмутському напрямку. Інтенсивність наступальних дій ворога суттєво знизилась оскільки він здійснює заміну військ з Вагнерівців на регулярні підрозділи та намагається стабілізувати оборону на цьому напрямку. Наші війська своїми діями відчутно ускладнюють ворогу цей процес. Водночас інтенсивність ворожих артилерійських обстрілів не зменшилась", — розповіла заступниця.

За даними Міноборони, у Бахмуті "вагнерівці" виводять свої підрозділи, на їх місце заходить регулярна армія.

Українські військові контролюють околиці Бахмута у південно-західній частині в районі «Літак».

"На півночі передмістя Бахмута також відбувається заміна ворожих підрозділів. На півдні від Бахмута ворог робить спроби посилитись та наростити армійські підрозділи", — зазначила Маляр.

Вона додала, що просування на флангах станом на вчора та сьогодні зранку не здійснюється у зв‘язку з виконанням інших завдань.

Нагадаємо, як повідомляла розвідка Британії, ватажок російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що виведення бойовиків групи триватиме до 5 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ