Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

У березні на фронті загинуло 12 українських воїнів

1 квітня у майже порожньому храмі Іоанна Богослова у Михайлівському Золотоверхому монастирі відбулася панахида за всіма українськими військовими, загиблими в боях протягом березня 2020 року. Про це інформує УІНП.

На панахиді були присутні лише 3 учасники: протоієрей Православної Церкви України Павло Мельник та ініціатори панахиди за українськими вояками, які загинули в боях за незалежність України та молитви за перемогу українського війська співробітники Українського інституту національної пам’яті Роман Кулик та Павло Подобєд. Після богослужіння хлопці запалили лампадки біля Стіни пам'яті. 

«Попри covid-19 традиція вшанування наших загиблих не перерветься, як і не припиняється війна з росіянами», – запевнив ветеран російсько-української війни Роман Кулик.

Бойові втрати у березні 2020 року становлять 12 військовослужбовців віком від 23 до 41 року. 

Згадаймо кожного поіменно:

  • Сергій Руських, сержант, військовослужбовець 46-ї окремої десантно-штурмової бригади, народився 31 січня 1979 року в Маріуполі. Загинув 1 березня 2020 року внаслідок влучання протитанкової керованої ракети в кабіну автомобіля. 

  • Володимир Черненко, старший сержант  58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Народився 28 січня 1995 року в селі Мамекине Новгород-Сіверського району на Чернігівщині. Володимир загинув приблизно о 17:40 від кулі снайпера. 

  • Дмитро Осичкін, старший солдат, військовослужбовець 34-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Народився 20 квітня 1993 року в селі Новогригорівка, Генічеський район Херсонської області. Загинув 5 березня поблизу селища Піски під Донецьком внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої. 

  • Дмитро Фірсов, офіцер, командир взводу механізованого батальйону 93 омбр. Народився 5 січня 1980 року в Грузії. Загинув 6 березні під Кримським на Луганщині – від мінно-вибухової травми, несумісної з життям. 

  • Євген Черних, солдат 57-ї окремої мотопіхотної бригади. Народився 9 січня 1991 року в селі Райське (Новокаховська ОТГ) Херсонської області. 8 березня російські окупанти обстріляли вантажівку Об’єднаних сил, яка рухалася до позицій українських військовослужбовців у районі селища Опитне (між Пісками та Авдіївкою, на захід від передмістя Донецька), з протитанкового ракетного комплексу. Євген Черних загинув на місці.

  • Богдан Петренко, військовослужбовець 72-ї механізованої бригади ЗСУ імені Чорних запорожців, старший навідник гранатометного взводу. Народився 3 січня 1997 року в селі Кощіївка Фастівського району Київської області. 4 березня під Оріховим на Луганщині Богдан зазнав украй важких осколкових поранень у голову. 10 березня солдат Петренко помер, так і не прийшовши до тями.

10 березня близько 9:30 окупанти атакували позиції Об’єднаних сил на Донецькому напрямку, в районі селища Піски. Із протитанкового ракетного комплексу вони підбили вантажівку ГАЗ-66, у якій їхали військові 131-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ: 

  • Віктор Солтис, загинув одразу, його побратим Андрій Ведешин помер від ран під час евакуації в медичному гелікоптері. Ще семеро бійців також були поранені й один отримав бойове травмування. Молодший сержант, командир бойової машини – командир розвідувального відділення 131-го окремого розвідувального батальйону Віктор Солтис народився 2 жовтня 1986 року в селі Володимирівка Петрівського району Кіровоградської області. 

  • Андрій Ведешин, військовослужбовець 131 орб, в кабіну якої 10 березня влучила ракета з російського ПТРК. Його намагалися врятувати, проте поранення виявилося несумісним із життям. Він народився 4 лютого 1986 року в селі Кинашів Тульчинського району на Вінниччині.

  • Ілля Пережогін, молодший сержант 131 орб. Загинув ввечері 10 березня від кулі ворожого снайпера. Він народився 13 листопада 1993 року в Молдові. 

  • Олексій Золін, сержант, старший стрілець мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 30 омбр. Житомирянин. Народився 11 липня 1984 року. Загинув увечері 19 березня в районі Новоолександрівки Попаснянського району на Луганщині. Він отримав поранення від снайперського пострілу в голову.

  • Сергій Мовчанюк, воїн 17-го батальйону 57-ї мотопіхотної бригади. Народився 11 вересня 1983 року, мешканець села Андрушівка Погребищенського району Вінницької області. Загинув 30 березня на позиції між селами Первомайське і Невельське, неподалік від західних околиць Донецька. Фатальною для Сергія стала куля ворожого снайпера.

  • Олександр Маланчук, офіцер, командир взводу 3-го взводу 1-ї гірсько-штурмової роти 8 огшб 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ, 1997 року народження, з Чернівців. Загинув 31 березня в Донецькій області внаслідок бойових дій. 

Вічна пам’ять полеглим за Україну.

Інформаційна довідка про загиблих за матеріалами: Лесі Шовкун та Дмитра Лиховія, видання «Новинарня»

Фото: Павло Подобєд і Роман Кулик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ