Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Бориславі через смерть породіллі повідомили про підозру чотирьом лікарям

Як повідомили Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області, слідчі повідомили про підозри у неналежному виконанні професійних обов’язків чотирьом лікарям Центральної міської лікарні Борислава.

Як встановили правоохоронці, внаслідок неналежного виконання лікарем-анестезіологом, двома акушерами-гінекологами та хірургом своїх обов’язків, померла породілля, а здоров’ю її новонародженої дитини було завдано непоправної шкоди.

Під час досудового розслідування слідчі відділу розслідування злочинів скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області встановили, що у вересні 2018 року у Центральну міську лікарню Борислава поступила вагітна 32-річна мешканка міста.

Під час пологів, які пройшли за кілька днів, стан здоров’я породіллі різко погіршився, що стало наслідком неналежного виконання лікарями своїх професійних обов’язків. У подальшому, за кілька днів після пологів, жінка померла, а здоров’ю її новонародженої дитини було завдано непоправної шкоди.

Співробітникам Центральної міської лікарні Борислава - лікарю-анестезіологу, двом акушерам-гінекологам та хірургу слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.140 (Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ