Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У «Борисполі» громадяни Індії пропонували понад €3 тисячі прикордоннику

Відразу чотири спроби підкупу задокументували сьогодні вдень у аеропорту «Бориспіль» співробітники Держприкордонслужби. Неправомірну грошову винагороду українським прикордонникам запропоновано громадянами Індії 1996, 1975, 1982 та 1988 років народження, - прес-служба ДПСУ.

Учора через не підтвердження мети поїздки їм було відмовлено у пропуску в Україну. Однак сьогодні під час забезпечення відправлення їх зворотним рейсом іноземці вирішили підкупити прикордонників та запропонували хабарі у розмірі 800, 800, 800, 990 євро за безперешкодний пропуск на територію нашої країни.

На таку пропозицію військовослужбовець не погодився та роз'яснив громадянам відповідальність за їхні дії згідно з чинним українським законодавством.

По даному факту поінформовано співробітників внутрішньої безпеки відомства та представників Нацполіції. Крім того, усім 4 іноземцям заборонили в'їзд на територію України терміном на 3 роки.

Нагадаємо, що нещодавно майже 9 тисяч доларів США за пропуск в Україну пропонували троє інших громадян Індії, які також не підтвердили мети подорожі в Україну. Очікуючи на своє повернення індійці спробували підкупити прикордонника та запропонували хабарі у розмірі 2700, 2800 та 3000 доларів США.

Держприкордонслужба продовжує вживати системні заходи щодо протидії будь-яким корупційним проявам на кордоні, в тому числі стосовно спроб підкупу прикордонників. Наразі в прикордонному відомстві триває одна з антикорупційних акцій. Загалом з початку року зафіксовано майже 280 випадків пропонування охоронцям кордону неправомірної вигоди, про що було  направлено повідомлення до Нацполіції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ