Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У "Борисполі", на Одещині та Сумщині іноземці намагалися підкупити прикордонників

А учора ввечері та сьогодні вранці правоохоронці викрили чотирьох хабародавців. Про це проінформували у прес-службі АДПСУ.
Фото прес-служба Адміністрації Державної прикордонної служби України

18 лютого у міжнародному аеропорту ʺБориспільʺ прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту ʺКиївʺ під час оформлення пасажирів, які прибули з Алмати, відмовили в перетині державного кордону громадянину Афганістану. З’ясувалося, що в нього була заборона в’їзду в Україну. Проте, незважаючи на законну відмову в перетині кордону, іноземець запропонував військовослужбовцю хабар у розмірі 200 доларів США, аби отримати сприяння в перетині українського кордону. Від неправомірних коштів прикордонник відмовився. Факт задокументовано офіцерами внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та представниками військової прокуратури. Тривають процесуальні дії.

А в пунктах пропуску на Одещині та Сумщині іноземці запропонувавши хабар сподівалися уникнути адмінвідповідальності за перевищення термінів перебування в Україні.

Зокрема, в пункті пропуску ʺЧорноморськ-МПʺ прикордонники спільно із співробітниками Управління внутрішньої та власної безпеки ʺПівденьʺ Держприкордонслужби затримали громадянина Грузії, який намагався дати охоронцю кордону хабара в розмірі 50 доларів США.

В іншому випадку прикордоннику спробували підплатити двоє громадян Киргизстану, які їхали через пункт контролю ʺКонотопʺ поїздом ʺКиїв-Москваʺ. Іноземці запропонували військовослужбовцю неправомірну винагороду по дві тисячі російських рублів кожний.

Прикордонники від неправомірної вигоди відмовились. Грузина, киргизів та повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України передано до Нацполіції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ