Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Бразилії востаннє попрощалися з "Королем футболу" Пеле

У Сантосі після дводенної церемонії прощання поховали легендарного бразильського футболіста 82-річного Пеле.

Фото: АР

Про це пише АР.

Похоронна меса відбулася на стадіоні команди ФК "Сантос" "Віла Бельміро", після чого чорну труну з Пеле провезли вулицями Сантоса на пожежній машині.

Сама церемонія поховання відбулася на цвинтарі Memorial Ecumenical Cemetery у рідному місті Пеле в колі родини.

Фото: Getty Images

19 років тому великий бразильський футболіст купив місце на дев'ятому поверсі цвинтаря, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса як найвищий цвинтар у світі. Склепи та могили в ньому розташовуються вертикально.

Розташоване в Сантосі, південно-східному портовому місті, де "Король" грав більшу частину своєї знаменитої кар’єри, кладовище має загальну площу 40 000 квадратних метрів і містить цілодобовий ресторан, каплицю, автомобільний музей, невеликий рибний ставок і вольєр.

Фото: Getty Images

Розташований на першому поверсі мавзолей Пеле площею 200 квадратних метрів буде оформлений як футбольний стадіон, а його забальзамоване тіло покоїться в труні посеред штучного газону, оточене позолоченими зображеннями з днів його слави, заявляв представник Пеле.

Нагадаємо, Пеле помер 29 грудня у віці 82 років. Легендарний спортсмен лікувався від раку товстої кишки з 2021 року. Медики, які лікували футболіста, повідомили, що він помер від поліорганної недостатності внаслідок раку.

Майже усю свою професіональну футбольну кар'єру Король футболу провів у рідному клубі "Сантос". Останні роки у професіональному спорті він провів у МЛС у складі «Нью-Йорк Космос», з яким також ставав чемпіоном. Пеле провів 92 матчі і забив 77 голів у складі збірної Бразилії. Пеле — єдиний футболіст у світі, який тричі ставав чемпіоном світу як гравець (в 1958, 1962 і 1970 роках). Учасник чотирьох чемпіонатів світу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ