Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Бродах засудили безробітного, який зрубав п`ять дерев дуба

Бродівський районний суд Львівської області 09.12.2021 року виніс вирок стосовно місцевого жителя, непрацюючого, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев, що заподіяли істотну шкоду).

У судовому рішенні вказано, що обвинувачений незаконну порубку дерев здійснив 28 листопада 2018 року в лісовому масиві Бродівського лісництва, яке відноситься до території Національного природного парку «Північне поділля», а саме: в урочищі «Боратин» , що знаходиться поблизу с. Боратин Золочівського району.

У результаті «без відповідних на те дозвільних документів» та «з корисливих мотивів» було незаконно зрубано п`ять сиро ростучих дерев породи «дуб звичайний», загальною кубомасою 7,2 м. куб., чим, згідно висновку експерта, було завдано Державному підприємству «Бродівське лісове господарство» матеріальної шкоди на суму 28864 грн.

Із вироку також вбачається, що в судовому засіданні допитаний обвинувачений свою вину у незаконній порубці дерев на об`єктах природно-заповідного фонду визнав повністю, щиро розкаявся та просив його суворо не карати.

При призначенні обвинуваченому покарання суд, зокрема, врахував ступінь тяжкості вчиненого діяння, яке є нетяжким злочином, особу обвинуваченого, який раніше не судимий, його активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

У результаті суд ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ