Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Червоноградському районі виявили 5 боєприпасів

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/3
18 серпня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 5 застарілих боєприпасів, а саме 4 артснаряди калібру 152 мм та 75 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Про це повідомили 19 серпня Гал-інфо у пресслужбі ДСНС Львівської області.

Боєприпаси були виявлені в с. Павлів Червоноградського району на території підприємства. Небезпечна знахідка знаходилась на відстані 150 метрів від адміністративної будівлі підприємства.

Також, 18 серпня о 14:27 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в сел. Брюховичі Львівського району під час збирання грибів, на відстані орієнтовно 3 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на боєприпас часів Другої світової війни.

На місце події було направлено оперативну групу працівники якої ідентифікували небезпечну знахідку, як 122 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Цього ж дня о 20:20 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

У разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку до службу порятунку"101".

Категорично забороняється:

- брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП;

- переносити або перекатувати з місця на місце;

- кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я;

- збирати та здавати їх як металобрухт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ