Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Черзі на блокпості поблизу Горлівки помер чоловік

Як інформують у прес-центрі ООС, днями на блокпості поблизу Горлівки в очікуванні переходу помер чоловік.

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування РФ та їхні найманці продовжують затримувати людей у чергах на блокпостах уздовж лінії зіткнення, що загрожує життю та здоров’ю цивільного населення. Так, 

Від персоналу моргу в тимчасово окупованій Горлівці представники СММ ОБСЄ дізналися про те, що 7 лютого цього року них доправили померлого чоловіка віком від 50 до 59 років. Дружина та син померлого розповіли, що на момент смерті чоловік очікував в автобусі своєї черги на перетин лінії зіткнення до підконтрольної владі України території. За їхніми словами, у чоловіка вже були проблеми з серцем і він нещодавно пережив черговий серцевий напад.

Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг, неорганізованість та нервова обстановка в роботі блокпостів в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, серед яких переважно люди похилого віку, а також зі слабким здоров’ям.

Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права та забезпечити на своїх блокпостах сприятливі умови для здоров’я та життя цивільного населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ