Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Дніпрі показали історію тризуба від часів Київської Русі до сьогодення
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Дніпрі показали історію тризуба від часів Київської Русі до сьогодення

У День Соборності України у Дніпропетровському національному історичному музеъ ім. Д. Яворницького відкрилася виставки «Історія Державного Герба України» від Українського інституту національної пам’яті. Про це повідомила прес-служба Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького.

«Фотодокументальні матеріали на банерах показують еволюцію державного символу Тризуба від часів Київської Русі до сьогодення. Вперше Володимир Великий розмістив Тризуб символом княжого знаку на срібних та золотих монетах. За часів Української революції та Національно-визвольних перегонів офіційно Тризуб став державним гербом УНР 25 лютого 1918 р. Тризуб у поєднання з зображенням козака з мушкетом (символіка Війська Запорізького) покладений і в основу Державного Гербу та Державної печатки Української Держави авторства Нарбута. Після проголошення Акту злуки Тризуб прийнятий державним Гербом і на Західних землях», - повідомяє Укрінформ з посиланням на на прес-службу.

Серед імен митців, графіків, які долучилися до утвердження Тризуба символом українства був і автор з Кам`янського Роберт Лісовський, який у 1920-1940-х рр. став автором емблем організації Українських націоналістів, української скаутської організації «Пласт», обкладинки книги «Збірка памяті С. Петлюри», обкладинки часопису «Розбудова нації».

Виставка триватиме з 22 січня по 1 березня, після чого відправиться по інших музеях Дніпропетровської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ