Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Дніпро вилилося близько 300 тонн мазуту

У Кам’янському в місцевому річпорту затонули баржа та кран. За собою вони потягнули справжнє екологічне лихо, бо в річку Дніпро вилилося близько 300 тонн мазуту. Про це інформує портал "Событие".

"Декількома годинами раніше ми повідомили, що у місцевому річпорту, розташованому по вулиці Портовій, 2, тоне баржа з краном. Як виявилося, затоплення конструкції, мабуть, менша з бід. Зв'язавшись з директором ВАТ "Дніпродзержинський річковий порт" Сергієм Бурханом, ми з’ясували, що в результаті події в річку Дніпро потрапило близько 300 тонн мазуту. Пляма розтягнулася по водній гладі вниз за течією річки до "Демосу", - йдеться в публікації.

Журналісти сайту повідомляють, що про аварійний стан конструкції ставилося до відома керівництво ТОВ "Дніпродзержинський термінал" та ТОВ "Міжнародна транспортно-експедиційна компанія Інтер Транс Сервіс". Підприємство-власник конструкції, за інформацією журналістів, з донецькими коренями.

"Ще восени 2016 року річпорт міста Кам’янське попереджав керівництво вищевказаного підприємства про необхідність капітального докового ремонту конструкції, чого зроблено не було. Вже тоді говорилося про те, що міжнавігаційний період 2016-2017 р. в надводному стані корпус понтона крана не переживе", - пише сайт.

Водотеча понтона кранової установки була виявлена у серпні 2016-го. Сам кран КПЛ-77 виведений з експлуатації в 2006 році, а його планові ремонти були відсутні з 2003 року.

Водночас, департаменти місцевої міськради і екстрені служби поки мовчать.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ