Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Домі Франка представлять виставку скульптури «Коли являється любов…»

У неділю, 26 травня, Дім Франка запрошує на виставку скульптури Катерини Немири «Коли являється любов…». Про це повідомляє ЛОР.

«Ця виставка складається з моїх улюблених творів. Мене завжди захоплювало експериментувати з різними матеріалами: глина, камінь, метал, скло, фарфор. Подобалось вивчати та використовувати властивості матеріалів і, відповідно, творити ті чи інші об’єми, ритми, організовувати простір для роздумів і медитації», — розповідає художниця.

Особливим гостем відкриття виставки буде Мар'яна Садовська — неперевершена співачка, акторка, композиторка, музична драматургиня. 

«Портрети» жінок – чи не найулюбленіша тема в моїй творчості, натхненням для мене завжди були образи кам’яних баб з їх вічною значимістю і силою. Для кожного митця виставка – це завершення певного етапу і початок нового», — Катерина Немира.

Катерина Немира - скульпторка, письменниця, педагогиня, авторка власної методи навчання дітей образотворчого мистецтва — це неповний список діяльності визнаної в Україні та світі Катерини Немири, володарки багатьох нагород та відзнак. Її виставки відбувалися у Нідерландах, Німеччині, Франції, Канаді, США, Естонії, Латвії.

1972 року дебютувала з поетичними творами в журналі «Скриня». В 2013 вийшов друком роман «Іногда», а 2014-го збірка «Кольорові оповіді».

З 1992 по 2008 рік проживала в Сполучених Штатах Америки, де заснувала Мистецький центр «Світлиця», вела радіопрограми, працювала директоркою Школи українознавства, організовувала виступи видатних українських митців та мисткинь та театральних колективів.

В 2014-2017 роки, спільно з чоловіком, художником Володимиром Немирою реалізовувала проєкт «Схід-Захід: єднання», організовуючи виставки, творчі зустрічі та майстер-класи в Бердянську, Енергодарі, Новій Каховці, Миколаєві, Запоріжжі, Маріуполі та інших містах.

Відкриття - о 16:00.

Оглянути виставку можна щоденно з 10:00 до 17:00 до 7 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ