Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Дрогобичі готуються до вручення Міжнародної премії імені Івана Франка

Щороку 27 серпня у Дрогобичі традиційно відбувається урочиста церемонія нагородження лауреатів Міжнародної премії імені Франка. Цьогоріч найпрестижнішу українську нагороду в галузі гуманітаристики вручатимуть вже всьоме. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.
Фото: Дрогобицька міська рада

У п’ятницю, 14 липня, в рамках підготовки до церемонії нагородження та урочистостей з нагоди 167-ї річниці від дня народження Івана Франка відбулося засідання робочої групи за участю керівництва громади, ДДПУ імені Івана Франка та Міжнародного фонду Івана Франка.

Під час заходу учасники наради обговорили детальний план заходів, які відбуватимуться не лише у Дрогобичі, а й у рідному селі Івана Франка – Нагуєвичах.

Нагадаємо, 26 серпня у Дрогобичі відбудеться засідання міжнародного журі, на якому 12 докторів наук з різних країн оберуть лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка в ході таємного голосування. Цьогоріч на нагороду претендують троє номінантів:

Наталія Білоус з монографією «За крок до Вічності. Мешканці міст Волині у світлі тестаментів кінця XVI–XVII століть». Інститут історії України НАНУ, Київ «Простір», 2021. – 536 с.

Микола Легкий з монографією «Проза Івана Франка: поетика, естетика, рецепція в критиці». ДУ Інститут Івана Франка НАН України. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2021. – 608 с.

Колектив авторів із працею «Галицько-Волинський літопис: текстологія» / за ред. О. П. Толочка; НАН України, Ін-т історії України. – Київ: Академперіодика, 2020. – 929 с.

До слова, цьогоріч Фонд Франка відзначив 8-річчя своєї діяльності, адже був заснований 30 червня 2015 року онуком Каменяра – Роландом Франком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ