Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Дрогобичі стартував шостий Міжнародний джаз-пленер «Розмаїття культур»

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
1/4
У Дрогобичі стартував VI Міжнародний мистецький джаз-пленер «Розмаїття культур». Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.

Учасниками пленеру є 16 митців із різних куточків України, а також митець із Словаччини. З 22 по 29 серпня митці творитимуть свої полотна на вулицях міста і тим самим за допомогою пензля і фарб зображатимуть красу Дрогобича, його історичні локації та вулички.

У день відкриття пленеру у Галереї сучасного мистецтва, яка функціонує у приміщенні КОЦ, усіх учасників творчої імпрези привітали отець Іван Паньків, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, заступник з гуманітарних та соціальних відносин Юрій Кушлик, керівник управління культури та розвитку туризму Володимир Ханас та директор Художньої школи Дрогобича, ініціатор пленеру Ігор Шимко, професор Микола Зимомря та інші почесні гості.

Як зазначив отець Іван Паньків – українські художники не просто творчі люди, а митці які несуть свою літургію, літургію прекрасного у цей світ. Саме краса, мистецтво і творчість в час війни мають надважливу місію – рятувати душі та зцілювати їх.

Очільник громади Тарас Кучма акцентував на тому, що щорічно пленер митців постає в новій іпостасі – цьогоріч до митців - художників приєдналися і джазові виконавці, які зцілюватимуть музикою і надаватимуть особливого шарму події.

«Художники – це дзеркало середовища в якому вони живуть і творять. Ви зображуєте епоху в якій живете, стан душі людей і творите історію тут і зараз. Я дивлюсь на полотна які нині експонуються в Галереї сучасного мистецтва і бачу, що темні сили нас не зламають. Світло, віра та надія обов’язково переможуть. Відрадно і те, що цьогорічний пленер ми доповнили душею – музикою. Музика рятувала і продовжує рятувати усіх, кому важко, тривожно та боляче. Симбіоз музики та яскравих полотен обов’язково наповнить наше місто особливим теплом», – наголосив Тарас Кучма.

Відтак, очільник міста вручив усім учасникам пленеру символічні подарунки та дипломи.

Паралельно, у день відкриття пленеру, було презентовано виставку робіт закарпатського художника Ореста Цюпка.

Як зазначив Ігор Шимко – ініціатор джаз-пленеру – цьогорічне завдання мистецького дійства – зацікавити місцевих та іноземних митців на створення якісних творів про Дрогобицький край, його жителів, історію та сучасність, привернути увагу до урбаністичної тематики та поєднати колір і звук в єдиний синтез. Зважаючи на це впродовж 22-29 серпня митці не просто творитимуть свої полотна, у місті лунатимуть і світові джазові хіти, класичний джаз та авторські проєкти у виконанні Черкаського джазового квінтету Cherkasy Jazz Quintet, Заслуженого артиста України Олександра Рукомийникова та Лабораторії Джазу Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського.

Фінальним етапом пленеру стане відкриття виставки робіт учасників у Галереї сучасного мистецтва, показ фільму про джаз-пленер та підбиття підсумків. Цей захід запланований на 8 жовтня у Галереї сучасного мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ