Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Дрогобичі з'явиться лавка з інсталяцією Бруно Шольця

Польський Битом та Дрогобич реалізовують проєкт пам’яті Бруно Шульца.
Фото: Сквер Зустрічей у Битомі / Дрогобицька міськрада

Як повідомляє Дрогобицька міська рада, 8 жовтня у Битомі відкрили мурал, присвячений видатному художнику Бруну Шульцу. Родзинкою нововідкритого парку є не лише стінопис із зображенням Дрогобича, до створення якого долучилися дрогобицькі митці, зокрема Христина Драгун, але й оригінальна лавка, яка інсталює життя і творчість Шульца.

У межах продовження проєкту пам’яті – ще одну лавку з інсталяцією творчості відомого митця відкриють в одному зі скверів Дрогобича – Студентському.

"Лавку уже доставили в місто Котермака – її особисто привезла сенаторка Республіки Польща та президентка Битомського клубу місцевого самоврядування Галіна Бєда", – йдеться в повідомленні.

Як зазначив міський голова Тарас Кучма, Дрогобич та Битом упродовж кількох років співпрацюють в різноманітних напрямках – від обміну талановитими учнями до спільної організації фестивалю "Бруно Шульца".

"Дуже приємно, що в межах відзначення року Бруно Шульца у Битомі, із нашим містом-побратимом нас тепер пов’язуватиме і спільний проєкт: мурал, Сквер Зустрічей та лавка пам’яті. На 19 листопада – чергову річницю смерті Бруно Шульца – плануємо відкриття лавки інсталяції у нашому Дрогобичі",  – прокоментував Тарас Кучма.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ