Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Франції за 6 млн євро продали ікону XIV століття

На аукціоні у Франції нью-йоркський Метрополітен-музей за 6,2 мільйона євро придбав унікальний витвір мистецтва XIV століття – "Мадонну з немовлям на троні", атрибутована як твір Майстра Вишебродського вівтаря.

Ця ікона вперше була виставлена на торги Майстер Вишебродського вівтаря – ключова фігура Північного Відродження. Безперечними вважаються лише дев’ять вівтарних образів (до 1350 г.) з цистерціанського монастиря у Вищому Броді (Південна Чехія). Тільки чотири з них визнані безпосередньо творами Майстра, а не його учнів, передає Радіо Свобода з посиланням на Міжнародне французьке радіо.

Експертизу проводили куратор празької Національної галереї Ольга Пуйманова і фахівець з готичного живопису Чеського інституту історії мистецтв у Празі Ян Кліпа. Аукціонний дім Cortot & Associés вів трансляцію аукціону онлайн, але з міркувань безпеки пропозиції приймали тільки безпосередньо від присутніх або по телефону.

Щоб отримати придбаний шедевр музею Метрополітен ще потрібен експортний сертифікат. За французькими законами, Франція може перекупити проданий з молотка шедевр, якщо заплатить за нього встановлену на аукціоні ціну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ