Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Харкові вчергове затримали російського коригувальника

Під виглядом прогулянок із собакою фігурант намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій
фото СБУ

СБУ затримала у Харкові російського коригувальника, який шпигував за позиціями ЗСУ під виглядом прогулянок з собакою

Про це у телеграмі повідомляє СБУ.

Служба безпеки запобігла новій серії ракетно-бомбових ударів по Харківщині. Серед основних цілей агресора були системи ППО, які захищають обласний центр та прилеглі райони.

У результаті спецоперації у Харкові «на гарячому» затримано інформатора російської розвідки, який готував повітряну атаку на військові об’єкти Сил оборони.

Під виглядом прогулянок із собакою фігурант намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів ЗСУ.

У разі встановлення відповідних координат він мав передати їх окупантам для здійснення вогневого ураження підрозділів українських військ.

Однак Служба безпеки зірвала плани агресора завдяки своєчасному викриттю російського інформатора.

Від початку розвідувальної активності фігуранта кожен його крок документували співробітники СБУ. Також спецслужба провела комплексні заходи для убезпечення підрозділів ЗСУ, які обороняють Харківщину.

На завершальному етапі спецоперації фігуранта було затримано, коли він намагався приховано сфотографувати периметр одного з об’єктів українських військ.

У нього вилучено мобільний телефон з фотографіями потенційної цілі для повітряного удару рф.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився працівник місцевої виробничої компанії, який ідейно підтримував кремлівський режим.

Про це він неодноразово писав у російських Телеграм-каналах і таким чином потрапив у поле зору російської розвідки. Подальша комунікація з агресором відбувалась за допомогою анонімного чату у месенджері.

Також він «втемну» вивідував потрібну йому інформацію у своїх колег та знайомих.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російському інформатору про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 8 років тюрми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ