Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Івано-Франківську СБУ викрила поліграфію, яка виробляла фальшиві документи

У Івано-Франківську співробітники Управління Служби безпеки України з прокуратурою та поліцією міста Івано-Франківська перекрили канал нелегальної міграції та ліквідували підпільну поліграфію із виготовлення підроблених документів. Про це Гал-інфо повідомили у секторі комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.

Встановлено, що організували злочинну схему із виготовлення внутрішніх та закордонних паспортів громадян України для виїзду за кордон та посвідок на тимчасове проживання в Україні мешканці міста Івано-Франківська та житель Закарпатської області.

Зловмисники надавали незаконні «послуги» як громадянам України, котрі хотіли виїхати до країн Євросоюзу, так і іноземним громадянам, які бажали жити в Україні, не маючи на це законних підстав.

Для громадян України, які через порушення візового режиму втратили право в’їзду на територію шенгенської зони, створювалися паспорти-двійники реально існуючих людей, в яких містилася фотографія особи, котра мала намір перетнути кордон. Коштувала така послуга від двох до трьох тисяч євро.

Водночас для іноземців, котрі бажали отримати посвідку на тимчасове проживання в Україні, зловмисники підшукували українок, готових за винагороду укласти з іноземцями фіктивний шлюб.

В результаті проведення чотирьох одночасних обшуків правоохоронці вилучили десятки паспортів громадян України, закордонних паспортів, довідок про присвоєння ідентифікаційних кодів, фотографій замовників нелегальних послуг, сотні інших документів, друкарське обладнання, поліграфічні фарби, а також печатки, кліше й штампи органів державної влади, правоохоронних органів та інших державних установ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України, що загрожує позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ