Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Кам’янці-Бузькій військова прокуратура виявила викрадену зброю

Військовою прокуратурою Львівського гарнізону спільно із Управлінням внутрішньої безпеки у Львівській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Західним територіальним управлінням військової служби правопорядку у Збройних Силах України розслідується кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 413 КК України стосовно старшого сержанта однієї з військових частин Яворівщини за фактом втрати військового майна. Зокрема, автомату АК-74, двох ріжків до зброї та 60 набоїв. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Установлено, що вказані засоби ураження у військовослужбовця 17 жовтня 2017 року викрав його ж товариш по службі. Після цього солдат передав у м. Кам’янка-Бузька Львівської області викрадене військове майно на зберігання цивільній особі.

25 жовтня 2017 року о 7 год. ранку в ході проведення обшуку в рамках досудового розслідування вказаного провадження військові прокурори виявили і вилучили викрадений автомат, два ріжки і 30 патронів.

Вирішується питання щодо повідомлення старшому сержанту про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 413 КК України (втрата військового майна, вчинена в умовах особливого періоду), а викрадачу-солдату – за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення військовослужбовцем зброї чи іншого військового майна, вчинене в умовах особливого періоду).
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ