Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У КНДІСЕ досліджують ворожий безпілотник з написом «не брать я»

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз отримали для дослідження черговий ударний безпілотний літальний апарат, який запустили росіяни по Україні. Характерна особливість дрона – символічний напис «не брать я», який ймовірно під час виробництва мав інший сенс.

Про це розповіли на сторінці КНДІСЕ (Київського науково-дослідного інституту судових експертиз).

«Напис «не браться» є елементом маркування на безпілотних літальних апаратах. Крім нього зазвичай також наносять назву дронів. У цьому випадку окупанти вирішили внести зміни в напис, щоб передати нам своє повідомлення і ми з ним повністю згодні – не брати, ніколи ними не були й не будемо! Робимо все можливе, щоб країна-терористка, яка атакує мирні міста та села України й вбиває наших людей, а також її нечисленні союзники, які поставляють зброю, були покарані за вчинені злочини!», – коментують експерти КНДІСЕ.

Зазначається, що переданий фахівцям КНДІСЕ безпілотник іранського виробництва «Shahed 136», також відомий за назвою «камікадзе», був приземлений українськими військовими на Полтавщині. Він має новий шрифт маркування та ідентифікаційні елементи, які відрізняються від тих, що мали попередні об`єкти дослідження. Це свідчить про приналежність переданого безпілотника до нової партії іранських дронів. Його дослідження стане частиною доказів воєнної агресії російської федерації щодо України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ