Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

У Краматорську спрямовано до суду 13 кримінальних проваджень відносно найманців "ДНР"

Ще одного найманця виявлено вчора. Чоловік заради копійок здійснював фільтраційні заходи на в’їзді в місто під час його захоплення. Нині підслідний співпрацює з правоохоронцями. Про це йдеться у повідомленні Краматорського відділу поліції Донецької області.

Під час документування злочину проти українців було встановлено, що чоловік 1990 року народження, мешканець одного з селищ Олександрівського району Донецької області, в травні 2014 року був прийнятий до лав фейкової «ДНР». У складі бандугруповання здійснював контрольно-пропускний режим на одному з блокпостів, де до обов’язків входив огляд автотранспорту, перевірка документів у водіїв та пасажирів.

Як пояснив фігурант, примкнув заради грошей та продуктів харчування, але, «не прослуживши» місяця, зрозумів, що пропаганда відрізняється від реальності, а тому покинув ряди терористів.

Відносно екс-бойовика відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності».

Поліція нагадує, згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Правоохоронці зазначають, що тільки після ретельної перевірки на предмет того, що за час перебування в рядах "ДНР" людина не скоїла тяжких  злочинів, підслідні отримають шанс на життя без тюрми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ