Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Криму за екстремізм засудили двох українців

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з вироками окупаційних російських ʺсудівʺ у Криму, винесених громадянам України Сергію Філатову та Артему Герасимову за звинуваченнями в ʺорганізації діяльності екстремістської організаціїʺ. Про це інформує 06 березня прес-служба МЗС України.

У порушення своїх міжнародно-правових зобов’язань, Росія як держава-окупант продовжує зловживати своїм законодавством на окупованій території Криму для переслідування громадян України за релігійною ознакою.

Так, 5 березня 2020 року підконтрольний РФ ʺджанкойський районний судʺ засудив Сергія Філатова до 6 років позбавлення волі, а так званий ʺялтинський міський судʺ виніс рішення про накладення штрафу на Артема Герасимова у розмірі 400 тисяч російських рублів. Причиною переслідувань була названа приналежність обох громадян України до релігійної організації ʺСвідки Єговиʺ, яка на легальних засадах діє на території України, включаючи Кримський півострів.

Вимагаємо від Російської Федерації припинити кримінальні переслідування українських громадян за безпідставними звинуваченням на релігійному ґрунті. Закликаємо міжнародну спільноту звернути увагу на неправомірні рішення російських судів щодо громадян України і посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму та відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, американські дипломати підтримали український Крим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ