Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві на хабарі у 15 тис. доларів затримали поліцейського

Оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно з колегами зі Служби безпеки України взяли «на гарячому» 30-річного майора київської поліції, який вдався до корупційних дій. Слідчі столичної прокуратури затримали поліцейського в порядку ст.208 КПК України, повідомляє прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.
Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

До прокуратури Києва надійшла заява про протиправні дії одного зі співробітників главку столичної поліції. Мова йшла про працівника Управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, який вимагав хабара за припинення кримінального переслідування щодо однієї з громадських організацій. За викритим фактом прокуратурою було розпочато кримінальне провадження.

За дорученням слідчого оперативниками Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Служби безпеки України було проведено перевірку і встановлено обставини зазначеного правопорушення.

На початку 2016 року працівники УБЗПТЛ поліції у місті Києві виявили факти підроблення службових документів однією зі столичних громадських організацій. За цими матеріалами Солом’янським управлінням поліції було розпочато відповідне кримінальне провадження. Згодом у приміщенні зазначеного товариства співробітниками поліції було проведено обшук та вилучено майно: комп’ютерна техніка, телефони, карти пам’яті, документація, печатки та інше.

Після цього керівництву організації надійшла пропозиція від одного з працівників УБЗПТЛ: вилучене майно буде повернене, кримінальне переслідування припинене, а діяльності товариства не перешкоджатимуть за «винагороду» у розмірі 15 тисяч доларів США. Після перемовин оперуповноважений поліції погодився на суму дещо меншу – 285 тисяч гривень.

Гроші майор поліції отримав в особистому автомобілі, завбачливо знявши перед цим з машини номерний знак. Однак відразу після одержання хабара на місці події його піймали працівники внутрішньої безпеки Національної поліції та Служби безпеки України, за суттєвого сприяння керівництва ГУНП у місті Києві. В порядку ст.208 КПК України він затриманий слідчими прокуратури Києва.

На теперішній час вирішується питання щодо обрання поліцейському міри запобіжного заходу та оголошення йому підозри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ