Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві під час погоні поліцейські застрелили неповнолітнього: подробиці

1/2
У Києві під час погоні за автомобілем, котрий не зупинявся на вимогу патрульних, поліцейські застрелили неповнолітнього хлопця із Київщини. Жахлива подія сталась вночі проти 7 лютого.

Нагадаємо, тієї ночі BMW п’ятої моделі із водієм та 3 пасажирами втікало від патрульних близько 40 хв.

Резонансний випадок представникам ЗМІ прокоментував начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.

«Вчора, (7лютого, - ред.) близько третьої години ночі патрульні помітили двох чоловіків, які сідали в автомобіль з алкоголем в руках. На вимогу патрульних зупинити авто, водій і пасажир викинули пляшки через вікна і почали рух. Патрульні почали переслідування з Солом'янського району через Шевченківський район, Святошинський район до Голосіїва», - зазначив Юрій Зозуля.

За його словами, водій не реагував на вимогу патрульних зупинити автомобіль і рухався із значними порушеннями ПДР.

Саме тому патрульні після кількох попереджень були змушені відкрити  вогонь.

"Так як автомобіль створював надзвичайно серйозну загрозу для життя і здоров'я громадян, патрульні, керуючись 46-ю статтею Закону України "Про Національну поліцію" відкрили вогонь, аби зупинити автомобіль шляхом його пошкодження.

"Вони відкрили вогонь по колесах. Водій на це ніяк не відреагував і продовжив тікати", - наголосив начальник Патрульної поліції.

За версією поліції, коли патрульні майже заблокували іномарку, водій іномарки вчинив наїзд на одного із поліцейських. Чоловікові травмувало ногу.

«Згодом двоє пасажирів цього авто одразу здалися, а сам водій почав тікати. Четвертого пасажира знайшли в автомобілі пораненим. Йому намагалися надати медичну допомогу, але через 10 хвилин чоловік помер. Він помер від поранення", - додав Юрій Зозуля.

У затриманні брали участь понад 20 патрулів трьох районів Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ