Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві поліція затримала "злодія в законі" на прізвисько "Камо Московський"

За даними оперативників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції, «Камо Московський» незаконно потрапив до України, аби уникнути кримінальної відповідальності за статус «злодія в законі» на території Російської Федерації та встановити контроль над злочинними групами в Україні.
Фото: прес-служба нацполіції України.

57-річний уродженець Грузії та громадян Російської Федерації був коронований у 1983 році в Тбілісі. Неодноразово був засуджений за скоєння тяжких злочинів, зокрема. Загалом провів у місцях позбавлення волі РФ, у тому числі строгого режиму, понад 30 років. Останній раз звільнився у жовтні 2019 року.

З метою уникнення кримінальної відповідальності за свій статус «Камо Московський» приїхав в Україну, незаконно перетнувши державний кордон.

Аби не допустити реалізації злочинних планів «злодія в законі», правоохоронці за допомогою оперативних служб Нацполіції встановили його місцеперебування. У неділю, 5 грудня,  оперативники затримали його.

За сприяння Державної міграційної служби України та за рішенням суду «злодія в законі» на 6 місяців помістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Вирішується питання щодо його примусового видворення із забороною в’їзду в Україну строком на п’ять років.

Нагадаємо, у 2018 році поліція затримала 14 "злодіїв у законі", 11 з них видворені з України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ