Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві представлять виставку "4ЧИСЛА. ЛЕМНІСКАТА" Оксани Брензович

3 червня о 18:00 у Музейно-виставковому центрі сучасного мистецтва Музею історії Києва відбудеться відкриття виставки Оксани Брензович "4ЧИСЛА. ЛЕМНІСКАТА".

Про це повідомили у пресслужбі музею.

Число – звичне і повсякденне поняття, про «магічне» значення якого ми замислюємося не часто. Роботи циклу "Лемніската" Оксани Брензович – це своєрідне сакральне перетворення чогось простого, такого знайомого, у щось нереальне та навіть потойбічне. Художниця ніби намагається віднайти паралель між буденним життям та символізмом чисел.

Мисткиня захоплює своєю безмежною енергією та безкінечною фантазією. Виставка Оксани включає роботи, які стали своєрідним вираженням емоцій, баченням світу через пережиті моменти в певні числові відрізки.

"Велика виставка Оксани Брензович – свято. Свято для того, хто любить  Карпати, хто хоч раз у житті бачив захід сонця на полонині та оту дивну розтяжку кольору на далеких горах. Свято для того, хто любить та відчуває живопис. Давні піфагорійці вважали, що числа відбивають гармонію Космосу. Чого нам зараз не вистачає – так це гармонії. І живопис Оксани тут – як ліки. Надивишся її диво-картини – і стає так затишно, спокійно, гармонійно.  Відчуваєш себе щасливим", – зазначає мистецтвознавець Олексій Титаренко.

Не всі роботи в експозиції мають назву. Таким чином, споглядаючи картини художниці, ми можемо згадати якісь фрагменти особистих історій, пережиті миті чи просто пофантазувати. Адже у кожного з нас є певні асоціації з тим чи іншим числом.

Уже сама назва виставки – "4ЧИСЛА. ЛЕМНІСКАТА" – прокладає глядачам шлях від поверхневих площин до глибинних сенсів. Лемніската – це стрічка, або ж алгебрична крива, яка нагадує знак безкінечності, якщо має два фокуси. Саме наскрізною стрічкою у цьому циклі робіт проходить цифра 8, яка в горизонталі і є символом нескінченності. А ще цей символ можна трактувати як відродження, цикл безкінечних перетворень.

Цікаво, що художниця почала малювати лише 2,5 роки тому. І захоплення почалося з відвідування майстер-класу, що зараз стало дуже популярним в Україні. Сьогодні Оксана Брензович вже має в своєму творчому доробку декілька  персональних виставок, понад 150 робіт, одну з яких придбала, наприклад, пані посол Аргентини в Україні. 

Виставка триватиме з 04.06.2021 до 16.06.2021

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ