Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві провели спецоперацію із викриттям каналу торгівлі українками

Відділ комунікації
поліції Київської області
Відділ комунікації поліції Київської області
Відділ комунікації
поліції Київської області
Відділ комунікації поліції Київської області
Відділ комунікації
поліції Київської області
Відділ комунікації поліції Київської області
1/3
У Києві оперативники Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, провели спецоперацію із викриттям каналу торгівлі українками. Правоохоронці затримали групу зловмисників, які вивозили дівчат у Кіпр для роботи у секс-індустрії. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

Двох 27-річних киян затримали в міжнародному аеропорту «Київ» перед посадкою на літак до м. Лімасол (Республіки Кіпр). Молодики намагалися відправити двох громадянок України до борделів, де їх планували використовувати у сфері надання сексуальних послуг іноземцям.

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов зазначив, що жителі Києва за попередньою злочинною змовою з групою іноземців організували міжнародний канал сексуальної експлуатації українок за кордоном. Зловмисники вербували наших дівчат віком 18-20 років, обіцяючи високу зарплату – до 7 тисяч доларів США за місяць. За кожну «працівницю» кіпрські подільники платили киянам до 3-5 тисяч євро.

На даний час тривають слідчі дії. Підозрюваних затримано у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За місцями їх проживання проводяться санкціоновані обшуки. Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України та обрання їм запобіжного заходу.

Встановлюється коло іноземців, причетних до злочинного бізнесу, а також потерпілі дівчата, які потрапили до сексуального рабства. Киянам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Процесуальне керівництво здійснює обласна прокуратура.

  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ