Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві відкрили виставковий простір М³: Майдан. Меморіал. Музей
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві відкрили виставковий простір «М³: Майдан. Меморіал. Музей»

21 листопада, у День гідності та свободи, в Києві презентували виставковий простір «М³: Майдан. Меморіал. Музей». Тимчасову конструкцію споруджено на земельній ділянці, відведеній під майбутній Музей Революції Гідності (алея Героїв Небесної Сотні, 3-5). Про це інформує прес-служба УІНП.

На цій компактній площі  (144 м²) під відкритим небом розміщено виставку "М³: Майдан. Меморіал. Музей", яка лаконічно, але емоційно розповідає про Помаранчеву революцію, події на Майдані зими 2013-2014 років, про створення Меморіалу Небесної Сотні та Музею Революції Гідності.

«Важливо у такі дні, як сьогодні, замислюватися над тим, чим є свобода. І розуміти, що свобода – це не є якась традиція, данина чи щось незалежне від нас. Насправді свобода – це те, за що потрібно активно боротися і щодень працювати над собою. Це величезний привілей, якого треба бути гідним.

За свободу поклала життя Небесна сотня і багато поколінь до цього. Це зобов’язує нас бути гідними, бо майбутнє мають тільки гідні. І в цьому ракурсі мені приємно сьогодні доторкнутися до того, що в майбутньому стане частинкою великого музею», – наголосила під час відкриття виставкого простору перший заступник голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак.

На виставці є інтерактивні елементи для відвідувачів, зокрема карта місць Революції Гідності, де можна згадати про найзначиміші місця протестів у центрі Києва, пов’язати стрічки з написами про особисті уявлення щодо цінностей і свободи, вшанування героїв. Цей простір залучає відвідувачів до рефлексій і співтворення.

"Котлован на алеї Героїв Небесної Сотні у центрі Києва із занедбаної пустки перетворюється на новий простір, набуває особливого символізму, змісту та функцій. Тут буде споруджено Музей Революції Гідності. А допоки зведемо стіни українського Парфенону свободи, тут діятиме динамічний  виставковий і громадський простір просто неба. Тут будемо розповідати про Майдан і його героїв, вивчати уроки історії, осмилювати теперішнє. Аби міцнішати як політична нація, дорослішати як громадянське суспільство, розвиватися як демократія.  Бо маємо захистити нашу гідність, свободу, майбутнє", – розповідає директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ