Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві відкриють меморіальний барельєф Симону Петлюрі
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві відкриють меморіальний барельєф Симону Петлюрі

21 січня о 12.00 у Києві (вул. Симона Петлюри, 2/4) відкриють меморіальний барельєф Голові Директорії Української Народної Республіки, Головному Отаману Військ і Флоту УНР Симону Петлюрі. Про це йдеться у інформації УІНП.

Анотаційна дошка постане на символічному місці – на початку вулиці Симона Петлюри, де в січні 1918 року тривали бої підрозділів Армії УНР з більшовицькими заколотниками.

Автор барельєфу – скульптор Василь Маркуш.

«Відкриття пам’ятного барельєфу Симону Петлюрі на вулиці його імені – ще один важливий крок на шляху увічнення одного з чільних діячів Української революції 1917-1921 років. Але не достатній. У рамках відзначення столітнього ювілею революції в столиці України має постати пам’ятник Головному Отаману та Голові Директорії УНР Симону Петлюрі. Адже його ім’я (поруч з іменами Мазепи та Бандери) стало одним із символів боротьби українців за свободу», – говорить Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Серед запрошених: учасники бойових дій, духовенство Православної церкви України, представники Київської міської державної адміністрації, Міністерства оборони України.

Пам’ятна дошка Симону Петлюрі була виготовлена зусиллями Київської міської державної адміністрації. Урочисте вшанування Головного Отамана відбудеться за підтримки Українського інституту національної пам’яті.

Цього року, 22 травня, виповниться 140 років від Дня народження Голови Директорії УНР, Головного Отамана УНР, державного, політичного та військового діяча, борця за незалежність України у ХХ столітті Симона Петлюри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ