Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві вшанують жертв Великого терору
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві вшанують жертв «Великого терору»

5 серпня у Києві вшанують жертв «Великого терору». О 9.00 розпочнеться поминальна літургія в Покровській церкві на Подолі (внизу Андріївського узвозу, метро Контрактова площа). Про це йдеться у повідомленні Українського інституту національної пам'яті.

З 11.00 по 12-00 –  панахида та меморіальні заходи біля Хреста репресованим у 1930-х – 50-х рр. (біля будівлі колишнього Жовтневого Палацу, метро Майдан Незалежності).

З 13-00 по 15-00 триватимуть меморіальні заходи у Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили»  (метро Лісова, далі Броварською маршруткою до Биківнянського меморіалу).

Інформація товариства «Соловецьке Братство»

Телефон для довідок: 067-322-7-155; 050-28-40-133.

Довідка: «Великий терор» – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. з ініціативи керівництва СРСР й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

Детальніше з теми: memory.gov.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ