Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві викрили канал збуту зброї та боєприпасів

Співробітники Служби безпеки України блокували у столичному регіоні канал збуту в Україні зброї та боєприпасів, організований прихильниками міжнародної терористичної організації «Ісламська держава». Про це повідомили 19 листопада у прес-центрі Служби безпеки України.

Оперативники спецслужби встановили, що громадяни країн Центральної Азії, використовуючи підроблені документи, нелегально прибули в Україну після депортації з території іншої азійської держави за зв’язки з ІДІЛ. 

Співробітники СБ України задокументували збут зловмисниками двох пістолетів іноземного виробництва та боєприпасів до них. Одного із учасників угруповання правоохоронці затримали. Йому повідомлено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Встановлено, що затриманий чоловік перебуває у розшуку на батьківщині через участь у збройних підрозділах, збройних конфліктах або військових діях на території інших держав та фінансування злочинів терористичного характеру.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили чотири гранати Ф-1 та РГД-5, підроблені документи, символіку міжнародної терористичної організації та гроші від продажу зброї та боєприпасів.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання.

Операція проводилась спільно зі слідчим управлінням ГУ Нацполіції у м. Києві під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ