Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві за добу прикордонникам чотири рази пропонували хабарі

Чотири спроби дати неправомірну грошову винагороду за добу зафіксували прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ". Три випадки охоронці кордону зафіксували у пункті пропуску "Бориспіль" та один у пункті пропуску "Жуляни", - повідомила прес-служба АДПСУ.

100 доларів США намагався дати громадянин Узбекистану, що прибув напередодні рейсом з Алмати. До таких дій чоловік вдався через непідтвердження мети свого візиту в Україну. Охоронці кордону відмовили йому у пропуску через державний кордон, а вже під час вручення рішення про відмову іноземець спробував ʺдомовитисьʺ запропонувавши неправомірні кошти.

Ще два випадки пропонування хабара офіцеру прикордонного інформаційно-сервісного відділення, що в аеропорту ʺБориспільʺ не були реалізовані хабародавцями. 200 та 500 доларів США громадяни намагались дати прикордоннику, щоб той надав інформацію щодо непропуску їхніх знайомих та посприяв у позитивному вирішенні цього питання. Офіцер Окремого контрольно-пропускного пункту ʺКиївʺ відповів категоричною відмовою та повідомив компетентні органи.

А громадянин Іраку, який прилетів з Анкари в аеропорт ʺКиївʺ, спробував підкупити прикордонника запропонувавши 1000 доларів США. Чоловік не зміг підтвердити мету свого візиту та щоб вирішити питання безперешкодного пропуску через державний кордон - вдався до неправомірних дій.

Варто зазначити, що у прикордонному відомстві успішно застосовуються напрацювання і весь практичний інструментарій антикорупційної мотивації та превенції корупційних проявів серед персоналу. З початку 2019 року проведено низку тематичних заходів – нарад, семінарів і навчальних курсів. Здійснено оцінку корупційних ризиків, анонімне анкетування особового склад, організовано розробку і розповсюдження серед персоналу та в пунктах пропуску антикорупційних флаєрів і буклетів.

Від початку 2019 року громадяни пропонували прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту ʺКиївʺ понад 600 тисяч неправомірних коштів. Всього зафіксовано фактів пропонування понад 70 випадків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ