Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві затримали банду "екстрасенсів"

Поліція Криму ліквідувала групу шахраїв, які ошукували людей під виглядом «екстрасенсів», - прес-служба Нацполіції України.

Зловмисники діяли упродовж кількох років. У своїй діяльності вони використовували ролик з участю переможниці телевізійного проекту.  Вартість послуг шахраїв складала від 40 до 60 тисяч доларів США з одного клієнта. Суд постановив взяти затриманих під варту з можливістю внесення застави. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Поліцейські встановили: більше двох років у столиці існувала створена чотирма зловмисниками шахрайська схема заволодіння грошима громадян. Під приводом проведення «магічних ритуалів» члени групи від імені переможниці одного з телевізійних проектів – ошукували громадян.

Створивши відеоролик із зображенням переможниці телевізійного проекту, вони демонстрували його на території Криму та країн ближнього зарубіжжя. За вказаними у відео телефонами до шахраїв зверталися довірливі громадяни із бажанням вирішити свої проблеми зі здоров’ям та особистим життям.

Вартість таких послуг зловмисників коливалася від 40 до 60 тисяч доларів США. Коли жертва, не відчуваючи ніякого позитивного впливу на своє життя, розуміла, що її ошукали, і вимагала повернути гроші, аферисти погрожували їй «кармічною» розправою. Одна з таких постраждалих звернулася по допомогу до Головного управління Національної поліції  в АР Крим та м. Севастополі.

Протягом восьми місяців кримські правоохоронці спільно з Департаментом стратегічних розробок Національної поліції України документували злочинну діяльність групи. За результатами, шахраїв було затримано. 

У Києві за місцем проживання підозрюваних та в орендованому ними офісі поліцейські провели санкціоновані обшуки. У результаті процесуальних дій слідчі виявили та вилучили відомості про близько сотню потерпілих, дані про отримання від них грошей, а також інструкції по техніці введення людей в оману та їх залякуванню.

Також, під час проведення обшуків викрито ще один злочинний напрямок вказаної групи щодо заволодіння грошима громадян, які проживають на материковій частині України. Зокрема, йдеться про протиправні дії під виглядом реалізації «біохімічних домішок», так званих «БАДів».

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Стосовно затриманих обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі півтора мільйони гривень кожному.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ