Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві зловмисники побили та утримували киянина у гаражі

У Києві поліцейські затримали двох зловмисників, які побили та незаконно утримували киянина у гаражі. Про це сьогодні, 15 серпня, повідомила прес-служба Нацполіції.

Інцидент трапився у Святошинському районі столиці. Двоє чоловіків підозрювали, що їх знайомий обікрав авто батька одного із них. Вони змушували чоловіка зізнатися у нібито скоєному злочину. 
Зустрівшись, зловмисники запропонували киянину сісти в авто і разом поїхати у гараж, залишити там автомобіль і продовжити спілкування.

Вже на місці чоловіки напали на свого знайомого та почали його бити. Нападники відібрали телефон і вимагали зізнання у крадіжці з авто. Постраждалий відмовлявся, тож врешті підозрювані залишили його у зачиненому гаражі.

Згодом потерпілому вдалося самотужки відчинити двері гаражного бокса. Діставшись додому, чоловік викликав швидку – його госпіталізували із численними травмами голови і тіла та розривом легені. Наразі його стан стабільний: життю  та здоров’ю нічого не загрожує.

Лікарі повідомили у поліцію, що до них звернувся травмований пацієнт. Після спілкування із потерпілим співробітники Святошинського управління поліції встановили особи зловмисників та за лічені години затримали їх у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Під час проведення невідкладних обшуків за місцем мешкання фігурантів поліцейські виявили та вилучили наркотичні засоби: 16 висушених гілок, по 8 насаджень і згортків з насінням рослини, ззовні схожою на коноплю. У гаражі поліцейські знайшли боєприпаси: два корпуси гранат Ф-1 і 40 набоїв. Речові докази направлені на проведення відповідних експертиз», - розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника відділення слідчого відділу Святошинського управління поліції Олександр Телепенько.  

Встановлено, що нападникам -  21 та 35 років, раніше вони вже мали проблеми із законом. Слідчі повідомили зловмисникам про підозри за скоєння правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 187 (Розбій), ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Суд обрав фігурантам запобіжні заходи: одному – тримання під вартою, іншому – цілодобовий домашній арешт. Їм загрожує до десяти років ув’язнення.

Окрім того, розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Також поліцейські перевіряють причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів на території районі.

Нагадаємо, у Львові юнак затримав грабіжника у своїй квартирі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ