Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Лос-Анжелесі стартувала оскарівська кампанія «Донбасу»

5 листопада в Лос-Анжелесі пройшов показ «Донбасу» Сергія Лозниці в присутності режисера. Захід відбувся в Американському інституті кіномистецтва (AFI): в різні роки свої фільми там представляли, зокрема, Аньєс Варда, Ніколас Віндінґ Рефн і Леос Каракс.

Український оскарівський комітет обрав стрічку в якості національного претендента на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою. У рамках оскарівської промо-кампанії в Лос-Анджелесі відбудеться п’ять показів драми про події на сході України; перший сеанс для кіноакадеміків пройшов з аншлагом 4 листопада у кінотеатрі NeueHouse.

Фільм Сергія Лозниці складається з тринадцяти коротких сюжетів, які показують панораму життя на окупованих територіях, від трагедії до комічного фарсу. «Донбас» був вперше показаний в рамках програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю, де був відзначений премією за режисуру. Північноамериканська прем’єра драми пройшла на Міжнародному кінофестивалі в Торонто у секції Contemporary World Cinema. Фільм також включений у лонг-ліст премії Європейської кіноакадемії.

Ініціатором та організатором оскарівської промо-кампанії виступила кінокомпанія «УкрКіно» за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно. «Донбас» створювався в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка стала одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. Українським копродюсером виступив Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік».

«Донбас» вийшов в український прокат 18 жовтня.

Кадри з кінофільму «Донбас»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ