Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Луцьку впроваджують ісландську модель профілактики залежностей серед підлітків

1/3
У Луцьку презентували важливий соціальний проєкт, спрямований на подолання та профілактику залежностей серед підлітків та молоді.

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Як повідомила луцька психологиня, очільниця ГО «Ми вільні» Світлана Сасюк, проєкт «Все вирішує твоє рішення» ставить за мету показати підліткам та молоді альтернативні способи отримання задоволення та самовираження.

"Ні, ми не «видумуємо велосипед», все краще вже було вигадане до нас. Тому ми, опираючись на «ісландську модель» боротьби з залежностями, хочемо ознайомити якнайбільше молодих людей з такими способами отримання адреналіну і дофаміну як спорт, мистецтво і творчість", - зазначила Сасюк.

З її слів, треба враховувати, що «вулиця» стала і способом сепарації від батьків, і способом самоідентифікації й самовираження. Саме тому організатори вирішили об'єднати «вуличну культуру» і спорт. 

Тож уже 27 червня у Луцьку відбудеться фестиваль вуличної культури та спорту з локаціями з байдарками, навісними переправами, workout, брейкдансом, репом, стритартом, перформанс тощо.

«Програма проєкту включає проведення вуличних ранкових зарядок, пробіжок, спортивних змагань, профілактичних лекцій, майстеркласів і триватиме до кінця грудня», - додала Світлана Сасюк.

Довідково:

Проєкт реалізовується спільно ГО «Ми вільні», департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міськради, управлінням патрульної поліції Волинської області та ГО «Допомога залежним».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ