Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Луцьку встановили пам’ятник студенту

Днями на території Луцького національного технічного університету відкрили пам'ятник студенту.

Про це повідомило видання ВВС Україна.

Відкриття скульптури приурочили до 53-річниці вишу: на захід зібралися чимало студентів і викладачів навчального закладу, які хотіли дізнатися, яким же вийшов пам'ятник - це до останнього тримали у секреті.

Під час урочистої церемонії зі вступним словом виступив ректор ЛНТУ Петро Савчук.

"Все, що ми робимо, ми робимо заради студентів, аби університет випускав успішну конкурентну молодь. Сьогодні ми відкриваємо, не побоюсь цього сказати, витвір мистецтва, інженерної думки та символ, який, я сподіваюся, допоможе нашим студентам досягати ще кращих результатів [...] Я вітаю вас зі святом. В добру путь, кубик", - сказав пан Савчук.

Чому ректор вирішив використати слово "кубик" стало зрозуміло після того, як зі скульптури зняли білу тканину, що покривала пам'ятник до офіційного відкриття.

Виявилося, пам'ятник студенту - це людиноподібний куб з руками і ногами, сумкою на "плечі" і дипломом у руках.

Таку несподівану форму скульптури використали невипадково: "Куб є символом перемоги людського духу над грубою матерією".

Як і можна було б очікувати, у соцмережах на відкриття пам'ятника відреагували не без іронії: чи не найбільше жартували над словами ректора про "витвір мистецтва та інженерної думки".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ