Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Луцьку затримали спільників терориста

Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
Фото Гал-інфо
1/4
Працівники СБУ у Луцьку затримали кількох осіб, які можуть бути спільниками терориста Максима Кривоша. Про це під час брифінгу сьогодні, 22 липня, заявив начальник УСБУ у Волинській області Павло Данюков, - повідомляє власкор Гал-інфо.

За словами Данюкова, зараз працівники СБУ проводять слідчі дії, винятково на території Луцька. Зокрема спецслужба з'ясовує місця придбання зброї, зв'язки терориста з можливими спільниками. Наразі вже затримали кількох осіб, з якими ведуться слідчі дії.

За інформацією речниці ГУНП у Волинській області Ольги Бузулук, за фактом подій у Луцьку поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження. Відомості внесено в ЄРДР за ч. 2 ст.147 (Захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального Кодексу України.

Сьогодні зловмиснику оголосять про підозру, а завтра суд обиратиме йому міру запобіжного заходу. Наразі він поміщений в ізолятор тимчасового тримання.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 21 липня у Луцьку чоловік із вибухівкою та зброєю захопив автобус із заручниками.

У Луцьку перекрили центр міста: невідомий захопив автобус із заручниками

Із терористом велись довгі переговори, участь в яких, зокрема, прийняв і президент Зеленський. Пізніше він видалив відео, яке опублікував на вимогу терориста.

​Президент Володимир Зеленський виконав одну з вимог терориста

У результаті операції затримали Максима Кривоша, який зранку у вівторок в Луцьку захопив автобус з людьми. Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що терорист здався.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ