Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії стартує 40-й фестиваль "Віртуози"

Вже традиційно, впродовж чотирьох десятиліть, на межі весни та літа Міжнародний фестиваль музичного мистецтва "Віртуози" запрошує львів’ян і гостей нашого міста насолодитись музичними композиціями та почути гру музикантів-віртуозів з усього світу. Незмінним його організатором є Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика, - інформує пресслужба ЛМР.

У 2021 році фестиваль буде тривати 18 днів: впродовж 20 травня - 6 червня. 19 подій ʺВіртуозівʺ символічно об’єднають минуле і теперішнє. Саме на фестивалі завершиться святкування року Бетховена у філармонії. Ще одним важливим штрихом буде данина пам’яті Мирославу Скорику, адже 1 червня виповниться рік із дня смерті композитора. Його ім’я носить філармонія з вересня минулого року.

Зокрема, музика Бетховена звучатиме у концертах ʺКласична Романтикаʺ (28 травня), ʺВогонь у темрявіʺ (29 травня), а композиції Мирослава Скорика зможемо почути у подіях ʺВічная пам’ятьʺ (1 червня), ʺСтанкович & Скорик & Сильвестровʺ (2 червня), ʺМузика світлаʺ (4 червня) та у концерті-закритті фестивалю – ʺVitae & Mortisʺ (6 червня). Також у програмі фестивалю будуть концерти, які ʺоб’єднаютьʺ творчість цих митців: ʺБетховен & Скорикʺ (3 червня) та ʺIn Memoriam & Мелодіяʺ (6 червня).

У рамках цьогорічних ʺВіртуозівʺ відбудеться представлення нових та рідко виконуваних композицій, імен молодих музикантів. Для слухачів виступлять колективи та музиканти із шести країн світу, очікують грандіозні симфонічні, інтимні камерні концерти та події у форматі open-air.

Чимало подій 40-х ʺВіртуозівʺ відбудуться під знаком ʺвпершеʺ. Вперше в Україні прозвучить ʺМеса всіх Святихʺ чеського композитора Яна Дісмаса Зеленки (20 травня). Вперше на фестивалі витуплять молоді камерні колективи – Струнний квартет ʺVivereʺ (23 травня) та Suprun Titova Duo (30 травня).

У виконанні трьох філармонійних оркестрів – Академічного симфонічного оркестру філармонії, Академічного симфонічного оркестру ʺINSO-Львівʺ та Академічного камерного оркестру ʺВіртуози Львоваʺ – прозвучать твори, які в Україні виконуються рідко. Почути їх можна буде у концертних програмах ʺФантазія. Відкриттяʺ (21 травня), ʺНовий векторʺ (22 травня), ʺ10 перлин української музикиʺ (23 травня), ʺUkrainiansʺ (29 травня). У форматі open-air у Саду Палацу Потоцьких відбудеться подія ʺВіртуози просто небаʺ (30 травня).

Познайомитися із повною програмою фестивалю та придбати квитки можна на сайті філармонії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ