Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії виступить відомий шансоньє Ерко

5 травня у Львівській обласній філармонії відбудеться ювілейний концерт відомого американського співака українського походження Северина Палидовича, відомого як Ерко.
Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 3 травня, під час прес-конференції повідомив ініціатор концерту, депутат ЛМР Роман Грицевич, передає кореспондент Гал-інфо.

Під час концерту «На хвилях кохання» український шансоньє зі США виконає не лише авторські музичні твори, але й пісні відомого композитора Богдана Весоловського. На одній сцені з Ерко виступить Народний артист України Павло Дворський, Заслужені артисти України Володимир Кудовба та Ігор Коцаба, поет Богдан Стельмах, чоловічий вокальний октет «Орфей», Київський естрадний оркестр «Bona Nota» та інші.

"Цей концерт буде дуже цікавим. Він подарує львів'янам позитивні враження, яких в теперішній важкий період нам так не вистачає. Ми маємо бажання не зупинятись і рухатись вперед, а ця музика нагадає людям про любов", - зазначив Володимир Кудовба.  

За словами самого Ерка, він дуже любить виступати у Львові і цінує львівську публіку. Перший його концерт в Україні відбувся саме у Львівській філармонії вже за часів Незалежності.

"Я дуже хотів приїхати в Україну, але не міг, бо боявся. Мої родичі сиділи у в'язниці через політичні переконання. У США я брав активну участь у антикомуністичних демонстраціях, тому не ризикував повертатись сюди. Але як тільки Союз розпався, то одразу ж прибув до Львова. Син ще жартома просив, аби після цього візиту йому не довелося викуповувати мене з тюрми", - згадує Ерко.

Варто додати, що Северин Палидович разом з сім'єю активно підтримують українських військових, які брали участь у бойових діях на Сході України, надаючи фінансову та медичну допомогу. Кошти, одержані завдяки цьогорічному концерту у Львові, артист планує передати на розвиток пластового куреня "Чорноморці".  

Довідка

Северин-Мстислав-Ігор Палидович народився 17 березня 1938 року у селі Гостів, Тлумацького району, Івано-Франківської області. Батько Северина був диригентом і музикантом в оркестрі, композитором, а мама – артисткою, співачкою і танцівницею у Львівському оперному театрі. Наприкінці Другої світової війни сім’я Палидовичів подалася на Захід, опинившись у німецькому концтаборі, звідки їх звільнила американська армія. У 1949 році Палидовичі емігрували до США.

Проживаючи у США, Северин Палидович відчув потяг до пісні. Опанувавши колись гру на гітарі, виступав живим оркестром на українських святкових заходах у США, де виконував українські романси, танго, а також власні пісні. У 1994 р. Северин Палидович записав свій перший диск з українськими піснями. До альбому ввійшли народні, власні пісні, а також пісні Б. Весоловського, В. Крищенка, М. Гаденка, С. Гіги. Северин Палидович дуже любить танго, тому в його виконанні багато танго як власного авторства, так і інших авторів. Через неповторний, хрипкуватий тембр Ерка називають українським Джо Дассеном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ