Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У львівській галереї сучасного мистецтва «Дзиґа» відкриється Всеукраїнська виставка «Міні Текстиль – 2017»

25 жовтня о 16:00 у львівській галереї сучасного мистецтва «Дзиґа» відбудеться відкриття Всеукраїнської виставки «Міні Текстиль – 2017».

Виставку вже шостий рік поспіль організовує у Львові секція художнього текстилю Львівської національної спілки художників України в особі незмінних ентузіастів Ольги Парути-Вітрук, Наталки Шимін, Володимири Ганкевич та Оксани Риботицької.

Експозиція поєднує роботи різного тематичного спрямування, виконані класичними та авторськими текстильними техніками: гобелен, розпис по тканині, художня вишивка, квілт, текстильний колаж, скульптура, друк тощо.

Одним з гасел експозиції є експеримент та пошук нових матеріалів для реалізації творчих задумів в цікавий та незвичний спосіб. Технічна вимога - «вмістити» роботу в формат 20х20х20 см.

Матеріали виконання робіт від традиційних текстильних, до здавалось звичайних побутових і актуальних водночас супроводжуються сучасними тенденціями з використанням автентичних та народних мотивів.

На виставці глядачі побачать твори митців зі Львова а також гостей з інших міст України (Луцьк, Київ та інші). Серед авторів відомі в Україні та поза її межами майстри, багато молоді і студентів.

Довідка

Історія міні-гобелену бере свій початок ще з міжнародних текстильних виставок в Лозанні 1972 року. Тоді автори разом з фотографіями виробів повинні були надавати взірець роботи у форматі 20х20 см. Позаяк ці зразки виглядали як готові мистецькі роботи, виник новий напрямок декоративно-прикладного мистецтва – міні-гобелен. Перша львівська виставка міні-гобелену була організована в 1985 році. Тепер, у зв’язку з використанням найрізноманітніших технік та матеріалів, назва змінилась на «Міні текстиль».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ