Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській національній філармонії відбудеться концерт «Тріумф любови»

13 жовтня о 19:00 у Львівській національній філармонії відбудеться концерт «Тріумф любови»- оркестр «INSO-Lviv» під керівництвом диригентки Оксани Линів зіграє добірку творів віденських класиків та українського композитора Олександра Козаренка.

Соліст - Андрій Мурза (скрипка)

Голос – Оксана Нікітюк

В програмі прозвучать увертюра «Леонора» №3 Людвіга ван Бетховена, концерт для скрипки з оркестром №5 Вольфганга Амадея Моцарта, «П’ять весільних ладкань з Покуття» Олександра Козаренка.

Тандем зіркової диригентки Оксани Линів та оркестру INSO-Lviv поєднує музика Моцарта та любов до українського. За роки існування фестивалю LvivMozArt, музиканти відкривали публіці незнані шедеври української музики та презентували світу свого, львівського Моцарта.

13 жовтня прозвучить вишукана добірка творів віденських класиків, а також українська архаїка втілена в творчості сучасного композитора Олександра Козаренка.

Захід відбудеться з дотриманням карантинних вимог.

Квитки можна придбати у касі філармонії.

Довідково

Оксана Линів (Україна-Німеччина) - видатна українська диригентка, яка працює з найбільшими оперними театрами та відомими оркестрами у всьому світі, серед них Баварська державна опера, Берлінська державна опера, Gran Teatre del Liceu Barcelona, Theater an der Wien, Державна Опера Штутгарта, Франкфуртська Опера, Королівська шведська опера, Львівська національна опера, Одеська національна опера та багато інших, оркестри Bayerisches Staatsorchester, Staatskapelle Berlin, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, RSO-Wien, Münchner Philharmoniker, Orchestra Philharmonie Luxembourg, Düsseldorfer Symphoniker, Graz Philharmonic Orchestra, Toulon Opera orchestra та ін. З 2014 по 2017 працювала музичним асистенткою музичного директора Баварської державної опери Кирила Петренка. З 2017 по 2020 рік була головною диригенткою Опери та Філармонійного оркестру у Граці, Австрія.

Паралельно з блискучою міжнародною кар'єрою Оксана Линів палко опікується розвитком класичної музики в Україні та відома як посол культури України у світі.

У 2016 році Оксана Линів ініціювала заснування Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt у Львові, яким з того часу успішно керує як арт-директор. Фестиваль став культурною подією інтернаціонального масштабу в Україні та у 2019 році увійшов до об’єднання європейських оперних фестивалів та організацій, дотичних до історії сім’ї Моцартів «European Mozart Ways». Також у 2016 році з ініціативи Оксани Линів був заснований Молодіжний симфонічний оркестр України / YsOU, перший і єдиний молодіжний оркестр, який об’єднує юних музикантів з усієї України. Оксана Линів активно популяризує українську музику та часто виконує твори українських композиторів в концертних програмах по всьому світі.

Паралельно з блискучою міжнародною кар'єрою Оксана Линів палко опікується розвитком класичної музики в Україні та відома як амбасадор культури України у світі. За свої міжнародні успіхи та відданість розвитку української культури вона була відзначена званням Почесного посла міста Львова та численними престижними українськими нагородами

Андрій Мурза, скрипка (Україна-Німеччина), - художній керівник Одеського міжнародного конкурсу скрипалів, артист Дюссельдорфської симфонічного оркестру (Німеччина). Бере участь в роботі журі міжнародних конкурсів та проводить майстер-класи в містах України, Китаю і Німеччини.

Андрій Мурза є переможцем кількох міжнародних конкурсів, серед яких міжнародний конкурс скрипалів імені Жуліо Кардона в Португалії, Еужена Кока в Молдавії і «Мистецтво XXI століття» в Україні. Брав участь в міжнародних фестивалях в Хайдельберзі (Німеччина), Сантандері (Іспанія), «Два дні і дві ночі нової музики» і «Золоті скрипки Одеси» (Україна). Він виступає з концертами в містах Швейцарії, Франції, Німеччини, України, Італії та Іспанії, де відбувся його дебют на Національному радіо Іспанії, в якому він виконав твори Баха, Шуберта, Шнітке і Сен-Санса.

У 2015 році Андрій став переможцем конкурсу фонду «Сімфоніма» (Німеччина), який надав йому в особисте користування скрипку Ніколо Аматі. З 2019 року викладає у Одеській національній музичній академії.

Оксана Нікітюк,  мецо-сопрано, диригентка-хормейстер є лауреаткою та володаркою Гран-Прі численних міжнародних конкурсів, зокрема: Гран-прі Міжнародного конкурсу «Kiwanis» (м. Торонто, Канада, 1995 р.), Гран-прі конкурсу хорових колективів (Дебрецен, Угорщина, 2000 р.), Лауреатка І премії IV Всеукраїнського конкурсу хорових диригентів (2008 р.), Гран-Прі конкурсу-фестивалю «Миколайчук-Фест», м. Вижниця, Україна (2016 р.), Лауреатка фестивалю Київ Етно Мюзік Фест «Віртуози фолку» (2017 р.)

В 2009 р. Оксані Нікітюк присвоєне Почесне звання Заслуженої артистки України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ