Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській опері відбулось китайське свято Весни

Сьогодні, 6 лютого, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулось свято Весни Китайської народної республіки. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Така подія проводиться кожні два роки, і її організовує Посольство Китайської народної республіки в Україні. Учасників свята привітав заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, наголосив на важливості проведення таких подій у місті Львові – місті мультикультурному. Він зауважив, що такі події сприяють духовному єднанню та культурному обміну.

Довідка:

З нагоди свята Весни, яке щорічно відзначається у Китаї, у Львові відбудуться виступи артистів Чженчжоуського театру опери та балету, представників Шаоліньської школи бойових мистецтв «Тагоу» з міста Денфен. Також для львів’ян зіграли на старовинних китайських інструментах Ерху та Чжен.

Чженчжоуський театр опери і балету – естетика витонченої китайської класичної хореографії, є професійним художнім колективом уряду Китаю, який неодноразово був удостоєний танцювальної премії «Лотос». Ще однією складовою програми є віртуозні інструментальні соло на старовинних китайських інструментах Ерху та Чжен, які занурять у колорит загадкового Китаю.

Шоу літаючих шаолінських монахів з міста Денфен провінції Хенань, на території якої і розташований знаменитий буддійський храм Шаолінь, є окрасою всієї програми. Учні найвідомішої школи бойових мистецтв Шаолінь «Тагоу» (Shaolin Tagou) беруть участь і є переможцями міжнародних турнірів з кунг-фу, вони були запрошені для виступу на церемонії закриття Олімпійських ігор в Афінах, на церемонії відкриття Всесвітніх спеціальних Олімпійських ігор, Азіатських ігор і відкриття/закриття Пекінських літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор. Їх виступ – це яскраве і вражаюче шоу, що демонструє граціозні прийоми знаменитого на весь світ китайського ушу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ