Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: У Львівській Політехніці відкрили пересувну виставку інституту вивчення Голокосту
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Львівській Політехніці відкрили пересувну виставку інституту вивчення Голокосту

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
Сьогодні у головному корпусі Львівської Політехніки Український інститут вивчення Голокосту "Ткума" із Дніпра презентував мобільну виставку, присвячену пам’яті українців, які рятували євреїв у роки Другої світової війни. Про це повідомили 9 вересня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Найважливішою темою наукових досліджень Інституту «Ткума» є історія Другої світової війни та Голокосту, феномен Праведників народів світу, які рятували євреїв від нацистського геноциду, ризикуючи власним життям та життям своїх рідних.

«Понад дві з половиною тисячі українців отримали звання «Праведника народів світу» за порятунок євреїв у часи війни. На Львівщині їх близько ста, однак багато імен досі залишаються невідомими. Ми повинні пам’ятати про безцінний подвиг наших предків», - зауважив директор департаменту освіти і науки Олег Паска.

У межах відкриття виставки також організували відкриту лекцію на тему «Рятівники євреїв під час Голокосту: регіональний вимір».

«Коли я починала працювати в інституції, я натрапила на довідник всіх врятованих євреїв та усіх праведників. Мене вразило, що десятки сторінок у цій книзі займали праведники, які походили з Львівщини. Для мене це було зруйнування стереотипів, що на заході України зосереджений антисемітизм. Нам треба подивитись на цю трагедію власними очима і прийняти цей біль, адже це були українці єврейського походження. І тоді ми доживемо до того моменту, коли Ізраїль визнає Голодомор геноцидом українського народу», - наголосила науковий співробітник інституту «Ткума» Олена Іщенко.

В читальному залі Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки також відкрилась книжкова виставка «Голокост – особливості регіонального виміру».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ