Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському палаці мистецтв митці розмалювали уламки снарядів

Вісім художників розмалювали артефакти війни, які згодом продадуть на аукціоні. За виручені кошти художники планують придбати безпілотний авіаційний комплекс «Валькірія».
Фото: ЛОР

Тематичний захід у Львівському палаці мистецтв приурочили до Дня Збройних сил України, передає Львівська облрада. 

Зголосилися взяти участь у такому незвичайному пленері художники Мечислав Малавський, Олена Жеребецька, Ольга Луковська, Сергій Міхновський, Ігор Бонішко, Олександр Дворський, Марта Луків та Ярослава Попович.

"Беспілотники «Валькірія» виробляє в Україні проєкт Армія SOS. Також виробник тренує наших бійців та навчає операторів цих БПЛА. Маємо намір за партнерства з фондом Сергія Притули зібрати кошти та купити таку «пташку» для наших воїнів. 

17 грудня у Львові відбудеться благодійний аукціон «Миколай для ЗСУ», де можна буде придбати ці та інші дивовижні мистецькі роботи, а також ще інакші лоти, пов’язані з дуже-дуже знаковими людьми в Україні», розповідає організатор аукціону, депутат Захар Миляник.

На уламках гільз ворожих снарядів сьогодні розцвіли квіти, прилетіли ангели, з’явилися вулиці й кам’яниці міста Лева, і навіть ляльки-мотанки.

"Не перемогти народ, який над смертю творить життя, який на уламках ракет малює квіти. А ті квіти знову стають оберегами, які рятують і бережуть наших військових", – каже директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ