Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові 26-річний чоловік утримував у нелюдських умовах 18 котів і собак

У Львові викрили чоловіка, який у квартирі одного з будинків на вулиці Замарстинівській утримував 8 собак та 9 котів – тварни не отримували необхідного догляду та годування.
Ілюстративне фото.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

4 листопада до поліції надійшло повідомлення від волонтерів-зоозахисників про жорстоке поводження з тваринами. За словами заявників, мешканець одного з будинків на вулиці Замарстинівській у Львові утримує у своєму помешканні орієнтовно 20 тварин – собак та котів, не надає їм необхідного догляду, не забезпечує годування та відповідні умови утримання.

За вказаною адресою прибули слідчо-оперативна група та співробітники інших служб Львівського районного управління поліції №1. Після тривалих перемовин 26-річний власник квартири впустив поліцейських та волонтерів до помешкання, де перебували 8 собак та 9 котів. Більшість із них були у незадовільному та хворобливому стані. Тварин доставили до веретинарної клініки, де під час надання допомоги один собака помер.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі терміном від одного до трьох років або позбавлення волі від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Наразі триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ