Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові адвокат пропонував п’ять тисяч доларів США хабара прокуророві

Правоохоронці Львівської області затримали адвоката під час спроби надання працівникові Львівської місцевої прокуратури №1 неправомірної вигоди. Затримали його поблизу адмінбудівлі прокуратури, - повідомив Департамент захисту економіки Нацполіції України.

В межах досудового розслідування було встановлено, що адвокат запропонував прокурору п’ять тисяч доларів США неправомірної вигоди. Громадянину, чиї інтереси представляє адвокат, інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. За вказану суму прокурор повинен був підписати з обвинуваченим угоду про визнання ним винуватості з призначенням визначеного терміну покарання – п’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки.

Сьогодні, 8 травня, поблизу Львівської місцевої прокуратури №1 працівники управління захисту економіки у Львівській області, слідчі обласної поліції та прокуратури Львівської області затримали адвоката. Правоохоронці вилучили п’ять тисяч доларів США, що є предметом злочину.

На даний час адвоката затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за статтею 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Крім того, цього ж дня на Київщині правоохоронці викрили двох посадовців районного структурного підрозділу ПрАТ «Київобленерго».  Начальник підрозділу та заступник вимагали та одержали 31 тисячу гривень неправомірної вигоди за поновлення електропостачання та не накладення штрафних санкцій. Вказану суму коштів за їх вказівкою було перераховано на користь іншої особи.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ